VM-boller og annen bakst klar for Ski-VM 2011

Ski-VM i Oslo n?rmer seg og Opplysningskontoret for br?d og korn har forberedt seg til hovedstadens store skiarrangement. Med utgangspunkt i VM-boller og VM-br?d har OBK utviklet menyer for de som skal ut i marka og for de som velger tribuneplass i sofaen.
N?rbakst og Din Baker har samarbeidet med Ski-VM 2011 om ? utvikle en VM-bolle. Oppdraget var at bollen skulle smake godt, gi masse energi, v?re likt av barn og smake like godt i b?de 20 minus og pluss. Den halvgrove VM-bollen med friske smaker av havre, gulrot og eple er n? klar for salg p? VM-arenaene i Holmenkollen og gjennom NorgesGruppen sine butikker over hele landet. Opplysningskontoret har sammen med bakerne laget en forbrukervennlig oppskrift p? VM-bollen .
Ta med ut i Marka
Langs VM-l?ypene eller til skituren er VM-blingser basert p? doble grove br?dskiver med ?varmt? turp?legg sikre vinnere. Her kan for eksempel leverpostei og bacon eller varmr?kt pepperlaks eller spekeskinke og egger?re v?re kjempegodt. Grove Br?dkrystaller med ost, skinke og purre er et sunt og smakfullt alternativ. Det er lettvint ? lage og lettvint ? ta med p? tur. I tillegg til VM-bollene foresl?r vi ekstra grove byggcookies eller turmuffins som det lille ekstra. Varme drikker basert p? havremelk p? termosen er et godt alternativ til kaffe eller solb?rtoddy. Her blandes inn eplemost eller smeltet sjokolade for ekstra god smak.
Til hjemmetribunen
Hjemme kan VM-sm?rbr?d basert p? grove br?dskiver sm?res med for eksempel ridderost og fenal?r eller r?kelaks og avokado eller bl?muggost p? appelsinseng og pyntes med urter og b?r. Flaggpyntede skiver med kremost, bringeb?r og bl?b?r vil garantert sl? an blant den yngre garde. Lune Br?dkrystaller og VM-boller kan like gjerne spises inne som ute. Og Cupcakes pyntet i r?dt, hvitt og bl?tt kan hentes frem n?r medaljevinnere skal feires.
Lag din egen VM-meny
Opplysningskontoret oppfordrer alle til ? komponere sin egen VM-meny. Enten om dere er ute langs l?ypene eller har plass foran TV-sendingene. G? p? jakt hos din lokale baker eller la dere inspirere av v?re oppskrifter p? www.brodogkorn.no Godt VM fra Opplysningskontoret for br?d og korn!
Til redaksjonen:
Ulike bildevarianter av alle rettene kan fritt lastes ned fra Opplysningskontoret for br?d og korns bildearkiv.
Kontaktperson(er):
daglig leder – Torunn Nordb? Telefon:+47 21932325 Mobil:+47 95289666 E-post:[email protected]
Lenker
http://www.brodogkorn.no/

Authors
Top