R?sterk opphenting av Stian Sivertzen sikret 2. plass i snowboardcross Worldcup

Vallnord-Arcalis: I helgens f?rste utgave av dobbel Worldcup i SBX i Andorra kj?rte Stian Sivertzen (23) fra Kongsberg inn til en sterk 2. plass etter dramatisk avslutning i finalen. Lagvenninne Helene Olafsen (22) fra Oppeg?rd kj?rte inn til en god 5. plass.
Etter fredagens kvalifisering l? Sivertzen som nummer en og han fikk dermed velge startspor i dagens konkurranse. Han takket for mulighet og leverte sesongbeste i Andorra:
– Jeg var veldig forn?yd med dagens konkurranse. Det beste med dagen var at jeg ledet hvert heat fra starten av. Jeg var ogs? forn?yd med kvalifiseringen i g?r, og hadde godf?lelsen inne. N? f?ler jeg formen sitter f?r OL i februar sier en glad Stian etter finalen.
Fotofinish ble avgj?rende
Dagens finale var av den dramatiske sorten for Sivertzen. Etter ? ha ledet i starten st?tte han p? problemer:
– Etter at jeg gjorde en feil l? jeg p? en 5.plass midtveis i l?pet med ca 200-300 meter igjen. Jeg f?r omsider lagt meg p? siden og passert to stykker, og deretter ble det en fighting mellom meg og en annen kj?rer. Heldigvis endte jeg s? vidt foran, etter at fotofinish ble avgj?rende.
Sivertzen ble nummer 2 bak amerikanske Trevor Jacob, med et par meters avstand. Italienske Omar Visintin endte p? 3. plass i dagens konkurranse.
Helene Olafsen med en solid 5. plass
Helene Olafsen (22) fra Oppeg?rd l? som nummer 3 i Worldcupen sammenlagt i snowboardcross f?r dagens start. Olafsen endte utenfor pallen for f?rste gang denne sesongen, men var likevel forn?yd med dagens prestasjoner:
– Jeg hadde gode starter i alle heatene i dag. Jeg hadde godf?lelsen inne, og kj?rte bedre i dag enn i g?r. Jeg var likevel uheldig n?r Lindsey (Jacobellis) kj?rte inne i meg. Jeg mistet en del fart, og ettersom ingen foran gjorde noen feil hadde jeg ingen mulighet til ? hente opp kj?rerne foran. Dermed ble det femteplass.
Dominique Maltais (CAN) vant kvinnenes konkurranse foran Alexandra Jekova (BUL) og Lindsey Jacobellis (USA) som endte p? henholdsvis andre og tredjeplass. Maltais leder ogs? worldcupen sammenlagt, og er storfavoritt foran OL.
Fantastiske forhold
Vallnord-Arcalis debuterer i helgen som arrang?r for et FIS Worldcup Snowboardcross event. Forholdene i bakken var i dag fantastisk, og Sivertzen var forn?yd med coursen.
– Banen er knallbra. Mye hopp, bra med kuler og slakke svinger. Dette passer min kj?ring veldig godt. I tillegg er banen ganske lik den som skal brukes under OL i Sotchi i februar.
I morgen er det klart for ny Worldcup i Vallnord-Arcalis. Med dagens prestasjoner av de norske kj?rerne satser vi p? nye gode plasseringer i morgen.
Foto vedlagt til fritt bruk for presse. Fotokred: FIS Snowboard

Om Snowboardforbundet
Vi er samlingspunktet i snowboard-Norge og jobber for at alle skal f? bedre muligheter til ? st? p? brett. Vi jobber i bredden og i toppen og landslaget er blandt verdens beste kj?rere internasjonalt.
V?r visjon er ? vise verden hvor viktig det er ? ha det g?y!
F?lg oss p?:
Snowboardforbundet.no
Facebook// Instagram// Twitter

Authors

Related posts

Top