Let the games begin: 120 timer direktesending fra VM fordelt p? ti dager. Her trengs det tv-mat!

Nordmenn s? i gjennomsnitt 3 timer og 3 minutter p? TV daglig i 2010. Og det mest popul?re programmet i 2010 var den internasjonale finalen i Grand Prix, men etter topplasseringen er det OL-sending p? OL-sending som fenget nordmennene foran skjermen. Derfor er det god grunn til ? tro at det blir mange timer foran skjermen fra VM-?pningen. N?rmere 120 timer direktesending blir vi servert av NRK under de ti VM-dagene.

For ? holde ut maratonsendingene uten full kollaps, er det viktig ? s?rge for jevn og god p?fyll av n?ring. Maten m? selvsagt v?re rask ? lage, smake godt, enkel ? spise foran TVn uten for mye s?l og gi nok energi til ? ta b?lgen en gang i halvtimen. ? Derfor har vi ogs? valgt ? lage en egen VM-omelett, forteller matr?dgiver Magnus Tvedt-?resland, ved MatPrat. Sammen med matfaglige kollegaer har han kommet frem til en omelett med rot i gode norske r?varer. ? VM er ikke bare en mulighet for oss til ? hylle de norske idrettsheltene, men ogs? til ? sl? et slag for den gode norske maten, sier Tvedt-?resland. Og lover at VM-omelett st?r til gull.
-Det er bare ? benke seg i sofaen og la festen begynne!

Her f?r du noen tips til perfekt VM-mat!

Omelett er super VM-mat! Med to egg, litt vann og en liten, varm stekepanne tar det ikke mer enn et par minutter f?r du har maten p? bordet. Omelett kan du variere i det uendelige.

En stor porsjon pastasalat er raskt ? lage og holder seg flere dager i kj?leskapet. Den fungerer utmerket som en selvstendig rett, men kan ogs? serveres som tilbeh?r til for eksempel biff eller kyllingl?r.

Grillete kyllingl?r eller kyllingklubber gj?r seg selv i ovnen og er super h?ndmat! Med en sk?l dip og litt god salat til redder du kvelden.

Med br?d, ost, bacon, kj?ttp?legg, salat og litt tomat i huset har du alt du trenger for ? lage fristende ostesm?rbr?d eller doble sandwicher. En pakke polarbr?d er ogs? et supert utgangspunkt for herlige varme og kalde blingser!

Heia Norge!
VM- OMELETTEN I disse VM-tider kan det v?re greit ? v?re like rask p? kj?kkenet som ut?verne er i skisporet. Denne omeletten egner seg like godt som turmat som tv-mat.
Ingredienser : 1 porsjon

2 egg
2 ss vann
? ts pepper
1 ss margarin til steking

3 skiver fenal?r
2 ss sn?frisk
1 stk v?rl?k, hakket
Slik gj?r du: 1. Visp sammen egg, vann, pepper og Sn?frisk.
Pannen m? v?re s? varm at margarinen freser n?r den slippes i. Hell i r?ren og trekk den stivnede r?ren inn mot midten.
2.Legg fenal?r og hakket v?rl?k p? den ene halvparten n?r eggeblandingen er nesten stivnet. La omeletten steke noen sekunder f?r den andre halvparten brettes over.
Server nylaget omelett med godt br?d og gjerne en salat til.
Flere gode oppskrifter finner du p? www.matprat.no
Kontaktperson(er):
Magnus Tvedt-?resland Telefon:95174639 Mobil:
E-post:[email protected] Oda Christensen Telefon:93652522 Mobil:
E-post:[email protected]
Bilder

Vedlegg
Omelett ( Filetype: zip , Size: 8470553 bytes )

Authors

Related posts

Top