Andre sporter

KIM GIBSON P? ASIATURNÉ OG VM I KUNG FU

16-10-2012 13:52 Norges Kampsportforbund Den norske kampsportprofilen Kim Gibson pakker nok en gang bagen med klassiske kinesiske v?pen og drar p? nye eventyr.

Den norske kampsportprofilen Kim Gibson pakker nok en gang bagen med klassiske kinesiske v?pen og drar p? nye eventyr. Etter en sv?rt innholdsrik karriere med flere toppresultater i internasjonale konkurranser bedyrer han n? at dette etter all sannsynlighet er siste gang han drar p? seg “Kung Fu”-pysjamasen for ? sanke nye medaljer.
– Ja, det ser slik ut. Jeg har hatt det ekstremt tungt med mye skader etter at jeg r?k kneet i oppkj?ringen til EM tilbake i 2006. Det at jeg deltok der p? tross av at jeg fortsatt var i rehab har dessverre satt dype spor som gj?r at det blir vanskelig ? satse like hardt videre forklarer Gibson.
Wushu, eller Kung Fu som mange kaller det er en relativt liten idrett i Norge, men internasjonalt er det en stor idrett, spesielt i de Asiatiske landene som har egne profesjonelle landslag. Gibson forklarer at bl. a. de koreanske landslagsut?verene har en grunnl?nn p? 45 000,- per m?ned pluss bonuser for topplassering i VM og Asian Games. I Norge lever Gibson under helt andre forhold.
– Jeg og min hovedsponsor gjennom alle disse ?rene, mamma, regnet litt p? det i fjor. Siden jeg virkelig begynte ? satse tilbake i 2006 har vi vel til n? brukt rundt 500 000,- p? utstyr, treningssamlinger i utlandet og deltakelse i ?pne internasjonale mesterskap. S? i tillegg til den harde treningen som har kostet mye b?de fysisk og psykisk har det heller ikke v?rt noen s?rlig ?konomisk gevinst i dette. Men alle opplevelsene jeg har hatt, all l?rdommen jeg har tatt til meg og ikke minst alle vennene jeg har f?tt over hele verden har virkelig v?rt verdt alt!
Og det er ikke vanskelig ? forst? at denne eksotiske idretten betyr mye for Gibson der han ivrig forteller om opplevelsene sine p? treningssamlinger i Kina, skryter sine internasjonale wushuvenner opp i skyene og med et hjertesukk blar gjennom albumet sitt spekket av bilder og meritter. CV’n hans er imponerende, han har deltatt i 45 konkurranser i 11 land og tatt hjem hele 31 gull, 18 s?lv og 8 bronsemedaljer. N?r vi sp?r han om hva h?ydepunktet er svarer han klart:
– ? vinne Kongepokalen i 2009 var ekstremt stort, og ? ta min f?rste medalje utenfor Norge p? London Open i 2008. Men mitt st?rste h?ydepunkt satser jeg p? at kommer om en m?neds tid i Kina, sier han med et lurt smil om munnen.
For 3. november setter han seg p? flyet til Shanghai og Huangshan-fjellene for ? delta i ?rets verdensmesterskap i tradisjonell wushu og senere Hong Kongs internasjonale wushumesterskap. Da han deltok i det tradisjonelle VM i 2010 satt han igjen med store opplevelser og kom hjem med en bronsemedalje rundt halsen, en bragd han h?per p? ? gjenta.
– Det ? delta p? tradisjonell wushu VM i 2010 var magisk. Vi hadde en ?pningsseremoni som var helt fantastisk, ? f? g? inn p? en stadion i kjent OL-stil med det norske flagget foran 40 000 tilskuere kan ikke beskrives.Er det en ting Kina kan er det ? organisere store arrangement.
Konkurransen gikk ogs? forholdsvis bra og jeg endte opp med en litt heldig medalje. M?let er jo helt klart ? klare det samme igjen, men det blir t?ft. Jeg drar jo ogs? rett videre til Hong Kong og et stevne der, s? det blir full rulle der borte og to meget hektiske uker med treningsleir, konkurranser og forh?pentligvis litt sightseeing.
F?r han fortsetter:
– Men jeg har jo lagt ekstra stort press p? meg selv i ?r da. Tidligere ?r har jeg finansiert deltakelse mer eller mindre selv, med litt sm?st?tte her og der. I ?r har jeg for f?rste gang klart ? fullsponse turen og treningssamling gjennom private sponsorer. Det er helt fantastisk og det viser at om man aldri gir seg s? f?r man litt tilbake til slutt. Og det er et deilig press ? ha p? seg at jeg faktisk konkurrerer for noen som har hatt tro p? meg og som f?lger med p? hva jeg gj?r. Det er helt klart en stor ekstra motivasjon ? konkurrere for dem.
Det internasjonale wushuforbundet (IWuF) har beregnet at det vil komme over 2500 deltakere fra 85 nasjoner til ?rets VM i tradisjonell wushu, noe som gj?r det til verdens st?rste og mest omfattende kampsportkonkurranse.Konkurransen i Hong Kong er heller ingen sm?gutt og kan skilte med opp mot 2000 deltakere fra 30 nasjoner.
Men Gibson har ingen planer om ? legge seg p? latsiden selvom dette i f?lge ham selv blir sine siste konkurranser.
– Nei, du! Det er n? moroa begynner h?per jeg. Vi har akkurat f?tt med en kinesisk instrukt?r p? laget og ?pnet et Wushusenter i Oslo sentrum (www.wushunorway.com journ.) 4. september. S? n? ligger alt til rette for ? f? opp en ny generasjon ut?vere. Jeg h?per ? kunne dra nytte av mine erfaringer som konkurranseut?ver og spre gleden ved wushu videre til nye talenter og backe de opp til fremtidige bragder b?de p? trening og etterhvert i konkurranser.
Den nyutdannede idrettsfysiologen f?ler ogs? at det er p? tide at han gir noe tilbake til sine st?ttespillere:
– Spesielt h?per jeg ? kunne bidra med mine erfaringer til Norges Kampsportforbund og deres fremtidige satsing p? nye talenter. Sportssjef Dag Jacobsen har gitt meg s? mange muligheter jeg bare kunne dr?mt om, noe jeg er utrolig takknemlig for. Derfor ?nsker jeg ? bruke all den l?rdom jeg har f?tt gjennom Norges Kampsportforbunds satsing p? meg videre til nye lovende ut?vere.
Men f?rst er det han selv som skal opp til bevis i sportens hjemland, og forh?pentligvis kommer han hjem med et utvidet premieskap.
Om du ?nsker ? se Kim og resten av Norges wushuelite i aksjon b?r du ta turen innom Bygd?hus den 27. oktober hvor ?rets Norgesmesterskap i Wushu arrangeres.
Dekning fra forrige VM her: http://www.youtube.com/watch?v=H-UWVvldvMw
Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

A to już wiesz?  Östersund arrangerar kälkhockey-VM (B-Pool) 15-21 mars 2015

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy