Dropp drittmaten til idrettsarrangementer

– Det er synd at idrett og sport, som er s? viktig for folkehelsen, er forbundet med d?rlig og usunn mat, sier matskribent Andreas Viestad. Snowboardlegende Terje H?konsen er enig: – Det er dumt. For at man skal kunne prestere og leve gode og aktive liv, er det viktig at man spiser bra!
N? gj?r de to noe med saken. Terje H?konsen stiller opp sammen med Andreas Viestad, som var med p? ? stifte Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, for ? inspirere og lage sunn mat for aktive kropper. Sammen med barna skal Terje og Andreas formidle matglede og fokus p? god, enkel og smakfull mat. Mat som ikke bare metter, men ogs? gir det lille ekstra som kropp og hode trenger i en aktiv hverdag. I stedet for p?lser og vafler kan barna sykle sin egen ?kologiske smoothie p? en smoothiesykkel, de kan smake p? bl?skjell stekt i bakerovnen, de kan l?re ? dyrke sine egne spirer og de kan lage en superrask rett i kroppen-suppe med friske gr?nnsaker og god kraft.
Det hele finner sted p? et ?pent ?koverksted p? Geitmyra matkultursenter l?rdag 26. april fra 12 til 15. Arrangementet er gratis og ?pent for alle.
Vil dere m?te Andreas og Terje og v?re med p? ? teste oppskrifter til arrangementet, er pressen invitert til Geitmyra matkultursenter i dag tirsdag 22. april kl 12.00.

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er «Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.» Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors
Top